uMMuN@SuH@’s Blog

>>hAdiAh DaRi kAmi<<

Posted on: Julai 6, 2009

Assalamu’alaikum wbt..
Mmm…smlm 3 july 2009, umi&abi wat suprised utk wan. umi&abi gi miri, konon nak gi tabung haji bank in duit…hehehe…tapi sbnrnya nak blikan wan present! Tapi nasuha tak dapat ikut sbb hari hujan. so, ini satu peluang utk umi&abi buat pilihan hadiah dgn lebih selesa. Nak tau hadiah apa? Jeng, Jeng, Jeng…..M.E.S.I.N.J.A.H.I.T! Umi&abi bukannya apa, kesian tengok wan…dulu wan suka m’jahit. Tp semenjak duduk di Miri, wan tak dpt nak m’jahit, mesin jahit takde…ksian wan.:( Atas sbb itulah umi&abi t’fikir nak belikan wan mesin jahit. Umi&abi tong2 la duit beli, abi nak bli guna duit sndri tak dpt la…abi dah sengkek…hehehe…

Mula2 masuk ke kedai umi&abi dah teruja melihat pelbagai model mesin jahit. Waaaaahhh…yg mana nak beli ek??? Yg ini mcm menarik, yg tu plak mcm best…waduh2…kok peeeening kpala! Dlm dok pilih2 tu, tetibe plak dtg org kmpg selanyau…satu family. Mereka ni mmg dah dikenali di Bekenu sbg tailor kmpg. Diorang lg hebat, bli yg bribu punya beb, tailor la katakan. Sambil mereka m’beli, umi&abi plak sibuk m’belek & memilih. Bila mereka dah slesai m’beli & akhirnya m’belah, tiba la turn umi&abi utk m’beli. Pilihan dah dibuat, akhirnya belilah kami sebuah model dgn harga RM9xx.xx

Umi & Abi

Umi & Abi...

Bila dah sampai kat umah…
Jeng,jeng,jeeeeeeng! tperanjat wan tengok umi&abi bawak balik mesin jahit. T’ukir riak kegembiraan diwajah wan, terasa bahagia dihati umi&abi.

Wlpn terasa fulusnya b’kurang tetapi Allah m’campakkan rasa tenang ke dlm hati kita, dilapangkan rezeki & dip’mudahkan segala urusan. Demikianlah impak berbakti kpd ibubapa. Ingatlah, sehebat mana pun kita, sepintar mana pun kita…semuanya bermula dari belaian seorang ibu, yg m’jaga & m’didik tanpa mengenal penat & jemu…m’curah kasih & sayang dgn sepenuh hati…apalah nilainya wang & ringgit jika dibandingkan dgn pengorbananmu. Doa umi&abi, smoga wan, wanduk & atok sentiasa dlm lembayung rahmat Ilahi & smoga kami diberi kekuatan utk berbakti kpd mereka hingga b’pisah nyawa dr badan.

Ingatlah wahai nasuha, pesanan umi&abi ini.
Wallahu a’lam.

Advertisements

1 Response to ">>hAdiAh DaRi kAmi<<"

ok je akak punye blog..cerita pun best..teruskan..caiyokk!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: