uMMuN@SuH@’s Blog

Assalamu’alaikum wbt..
Mmm…smlm 3 july 2009, umi&abi wat suprised utk wan. umi&abi gi miri, konon nak gi tabung haji bank in duit…hehehe…tapi sbnrnya nak blikan wan present! Tapi nasuha tak dapat ikut sbb hari hujan. so, ini satu peluang utk umi&abi buat pilihan hadiah dgn lebih selesa. Nak tau hadiah apa? Jeng, Jeng, Jeng…..M.E.S.I.N.J.A.H.I.T! Umi&abi bukannya apa, kesian tengok wan…dulu wan suka m’jahit. Tp semenjak duduk di Miri, wan tak dpt nak m’jahit, mesin jahit takde…ksian wan.:( Atas sbb itulah umi&abi t’fikir nak belikan wan mesin jahit. Umi&abi tong2 la duit beli, abi nak bli guna duit sndri tak dpt la…abi dah sengkek…hehehe…

Mula2 masuk ke kedai umi&abi dah teruja melihat pelbagai model mesin jahit. Waaaaahhh…yg mana nak beli ek??? Yg ini mcm menarik, yg tu plak mcm best…waduh2…kok peeeening kpala! Dlm dok pilih2 tu, tetibe plak dtg org kmpg selanyau…satu family. Mereka ni mmg dah dikenali di Bekenu sbg tailor kmpg. Diorang lg hebat, bli yg bribu punya beb, tailor la katakan. Sambil mereka m’beli, umi&abi plak sibuk m’belek & memilih. Bila mereka dah slesai m’beli & akhirnya m’belah, tiba la turn umi&abi utk m’beli. Pilihan dah dibuat, akhirnya belilah kami sebuah model dgn harga RM9xx.xx

Umi & Abi

Umi & Abi...

Bila dah sampai kat umah…
Jeng,jeng,jeeeeeeng! tperanjat wan tengok umi&abi bawak balik mesin jahit. T’ukir riak kegembiraan diwajah wan, terasa bahagia dihati umi&abi.

Wlpn terasa fulusnya b’kurang tetapi Allah m’campakkan rasa tenang ke dlm hati kita, dilapangkan rezeki & dip’mudahkan segala urusan. Demikianlah impak berbakti kpd ibubapa. Ingatlah, sehebat mana pun kita, sepintar mana pun kita…semuanya bermula dari belaian seorang ibu, yg m’jaga & m’didik tanpa mengenal penat & jemu…m’curah kasih & sayang dgn sepenuh hati…apalah nilainya wang & ringgit jika dibandingkan dgn pengorbananmu. Doa umi&abi, smoga wan, wanduk & atok sentiasa dlm lembayung rahmat Ilahi & smoga kami diberi kekuatan utk berbakti kpd mereka hingga b’pisah nyawa dr badan.

Ingatlah wahai nasuha, pesanan umi&abi ini.
Wallahu a’lam.

**cuti sekolah 2 minggu**
~1 Jun
= bertolak dari rumah ke rumah mak angkat,5.00pm seterusnya ke airport..sblm tu pi mkn dl kalo x nanti ‘gggrrrrrr’… dlm flight….flight jam 9.40 malam…taapi….flight delay till jam 10.25 malam…huaargh…kul brape la smpai rumah…risau time tu..
**sampai LCCT jam 12.30 tgh malam..mak n abg zahar yg jemput…huhuhu…syukran ‘alaikuma…
~2 Jun
= balik rumah mak kat pee jay..
~3 Jun
= singgah rumah angah Lela n trus balik Kg Cheng, Melaka…Nasuha jumpa tok yang n nek yang nya:)
~6 Jun
= balik pee jay (pg jam 10.30pg)
= petang jam 5 bertolak ke Jelebu,nogoie sombilan..kg den:)
~7 Jun
= konvoi kenduri ke Sungai Lui…
= 3 buah kereta:(kereta My Hubby-Satria)(Pak Itam-Wira)(Pak Chu-Pajero)..memang best..taaapi….bila balik,tayar kereta pak itan bocor n pancit…tayar depan n blakang…2 bijik tayar….huuh..pinjam tayar spare my hubby….
Alhamdulillah..semuanya selamat..

Dapatkan Mesej Bergambar di Sini

Ini adalah simbolik hadiah utk abang….

🙂

14 Mei..gara2 nak sambut Hari Guru…ramai student bkeliaran n xmasuk kelas..termasuklah plajar Ting 5C kelas Pendidikan Moral kelas yg di ajar hr tu…hanya 3 org je mai dr 9 orang…cisss…!!!almaklumlaa…ini 1st time student handle majlis sendiri tanpa bantuan guru…banyak benda nk prepare n kene blaja buat sendiri..soo agak mengambil masa yg panjang jgk..takpe2..cikgu fahaam…nasib baik sbb Hari Guru..kalo taaakkk?!pasti kalian akan ku suruh blari di atas jalan tar sebelah kantin*,*waaargh..panas terik tuuu…=)

Apapun…trima kasih anak2 murid SMKB…kalian sgt bkerja keras..hasilnya…sungguh mberangsangkan…

Buat barisan pendidik SMKB…

kuatkan semangat n tekadkan azam…

agar kita lebih bsedia dgn segala cabaran.. lbh2 lg bila bhadapan dgn student kita yg banyak nakal..kurang rajin, banyak mulut…kurang kerja tu…=)

Hakikatnya,merekalah harapan kita semua…


**SeL@M@T H@ri GuRu**

  • Rasanya masih blm tlambat lg utk mengucapkan Selamat Hari Ibu….
  • Buat mak yang sgt dirindui, segala perit jerih mbesarkan alang, akan alang kenang hingga ke hujung nyawa…Pasti Allah SWT sahaja yang dapat membalas segala kebaikanmu..
  • KAULAH EMAK, TEMAN, SAHABAT & PEMOTIVASI yang sangat SETIA dan KU KAGUMI….


Saaaaaayyang Mak…..doakan anakmu memperoleh kebahagiaan dunia dan akhirat…

Bismillah, Alhamdulillahirabbil ‘alamiin….
Bermula di sini (blog uMMun@suh@) dan hari ini, maka akan terpaparlah kisah hidup kami sekeluarga di Miri ni… semoga ianya dapat di share bersama bg insan2 yang sudi menjengah ke blog ni. dapat jugak kirim berita buat teman2 rapat yang sering bertanya khabar n cerita…sooo…xkesepian la dari teman2 yang dirindui.